22. pro 2013.

Uvrnute pogačice




Potrebno je:
  • 400 g glatkog brašna
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2,5 dl toplog mleka
  • 3 kašike ulja
  • 1,5 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 dl čvrstog jogurta sobne temperature
  • 1 jaje 
  • 100 g margarina
  • 100 g kajmaka
  • susam
Priprema :
  • u 0,5 dl toplog mleka dodati kvasac, šećer , malo brašna i ostaviti da zapeni
  • u posudu dodati ostatak toplog mleka, nadošli,  kvasac, žumance, ulje, jogurt, so i brašno
  • umesti meko testo, pred kraj dodati malo umućenog belanca; - ako je potrebno dodati još malo brašna
  • testo prekriti i ostaviti na toplo mesto da raste oko 40 min.
  • nadošlo testo oklagijom razviti na približno 5 cm debljine i kalupom vaditi krugove ( promer 10- 12 cm )-radnu površinu posipati brašnom
  • dva kruga namazati kajmakom ili naribati ledeni margarin, treći krug  se ne namaže
  • složiti jedan na drugi krug , malo razvaljati i preseći po sredini
  • zaviti  kao pupoljak i slagati u namazane i posipane brašnom, kalupe za mafine (silikonske nije potrebno mazati )-Fotografija
  • pogačice premazati belancetom , posipati susamom i ostaviti još 10 min 
  • ostatak testa ponovo premesiti i ponoviti postupak
  • rernu zagrejati na 200 ¨C stepeni 
  • pogačice peći 20-30 min 
  • pečene ostaviti nekoliko minuta u kalupima, a zatim izvaditi 
                             
                                                              Prijatno !


Uvrnute pogačice




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...