19. stu 2013.

Pasulj sa bundevom ( turkinjom)



Potrebni sastojci :
  • 300 g žute bundeve (turkinje)
  • 2 mrkve 
  • 1 veći paškanat
  • 1 glavica luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 manji poriluk
  • 1 krompir
  • 450 g pasulja iz limenke ako je moguće ; beli u sosu od paradajza
  • 100 g dimljene slanine ili šunke
  •  mešavina začina za supu , biber, origano, bosiljak, kurkuma, sveži list peršuna
  • 3 kašike ulja
Priprema :
  • povrće oljuštiti, oprati i narezati na sitnije komade
  • u šerpi zagrejati ulje i dodati povrće;  stalno mešati i pomalo dosipavati vode ali ne previše
  •  posle 15 min dodati 1 kašičicu začina za supu , malo bosiljka i sitno rezanu slaninu ili šunku
  • povrće dinstati na laganoj vatri oko 30 min da omekša a zatim dodati  pasulj iz konzerve, osale začine po ukusu  i kuvati još desetak minuta
  • jelo je slatkastog okusa i dobro je dodati malo, ne preterano čili  paprike
  • pred kraj dodati list peršuna
Izuzetno ukusno i zdravo jelo !             Prijatno !






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...