19. stu 2013.

Rižoto s bundevom

   


Potrebni sastojci :
  • 2 kriške pečene bundeve ili pire od bundeve 300 g
  • 200 g pirinča po mogućnosti arborio (talijanska vrsta pirinča kratkog zrna )
  • 1 glavica luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 kocke za supu (goveđe ili kokošije) ili domaći bujon
  • 1,5 l vode
  • začini po ukusu ; malo muškatnog orasa, đumbir, kurkuma, biber
  •  1,5 dl guste  pavlake za kuvanje
  • 50 g putra
  • 50 g ribanog tvrdog sira
  • peršunov list
Priprema :
  • komade bundeve ispeći u rerni (uviti u alu foliu i peći oko 50 min na temperaturi od 190 ¨C )
  • kocke za supu prokuvati u 1,5 l vode 
  • manju glavicu luka iseći na kockice i kratko propržiti na putru, na kraju dodati isečen beli luk
  • pirinač oprati, procediti i dodati  u luk 
  • na laganoj vatri dinstati pirinač ; potrebno je neprestano mešati i postepeno dodavati kuvanu supu (bujon ), pirinač je gotov za 15-20 
  • u kuvan pirinač dodati pire od žute bundeve i još krato kuvati
  • začiniti, dodati pavlaku i sir
  • posipati svežim, isečenim peršinom










Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !