Potrebno je :
- piletina ( batak, zabatak, belo meso krilca.... )
- 5-6 krompira
- polovina manje žute bundeve ( oko 400 g)
- 1 glavica luka
- 1 manja glavica belog luka
- 1 mrkva
- 1 jabuka
- 100 ml jogurta ili pavlake za kuvanje
- malo ulja
- mešavina začina od povrća, biber, kurkuma
- peršunov list
- krompir , mrkvu, jabuku, oljuštiti i izrezati na kockice (jabuku na krupnije komade )
- bundevi odstraniti koru i semenke a zatim narezati na manje komade veličine zalogaja
- luk iseći na kockice a beli luk ostaviti u opni
- piletinu i povrće marinirati s nekoliko kašika ulja, začiniti mešavinom začina, biberom i kašičicom kurkume
- ostaviti da odstoji 10-15 min a zatim u odgovarajuću posudu prvo rasporediti povrće, narezani luk, beli luk, komade jabuke
- preko povrća poredati piletinu, dosipati 1-2 čaše vode i prekriti alu folijom
- peći u rerni na 180-200 ¨C stepeni oko 1 h 30 min proveriti da li ima dovoljno tekućine, ukluniti alu foliju i ostaviti da se piletina malo zapeče
- meso i povrće izvaditi na tanjur, odvojiti jabuku i beli luk a od safta koji je ostao napraviti umak
- 1 manji komad putra zagrejati, umešati kašiku brašna , malo propržiti i dodati saft , jabuku i malo belog luka bez opne (viljuškom usitniti )
- neprestano mešati da se lepo zgusne
- u umak dodati pavlaku za kuvanje ili jogurt a lepo je dodati i malo ribanog sira parmezana
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !