Potrebni sastojci :
- 300 g žute bundeve (turkinje)
- 2 mrkve
- 1 veći paškanat
- 1 glavica luka
- 3-4 čena belog luka
- 1 manji poriluk
- 1 krompir
- 450 g pasulja iz limenke ako je moguće ; beli u sosu od paradajza
- 100 g dimljene slanine ili šunke
- mešavina začina za supu , biber, origano, bosiljak, kurkuma, sveži list peršuna
- 3 kašike ulja
- povrće oljuštiti, oprati i narezati na sitnije komade
- u šerpi zagrejati ulje i dodati povrće; stalno mešati i pomalo dosipavati vode ali ne previše
- posle 15 min dodati 1 kašičicu začina za supu , malo bosiljka i sitno rezanu slaninu ili šunku
- povrće dinstati na laganoj vatri oko 30 min da omekša a zatim dodati pasulj iz konzerve, osale začine po ukusu i kuvati još desetak minuta
- jelo je slatkastog okusa i dobro je dodati malo, ne preterano čili paprike
- pred kraj dodati list peršuna
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !