17. stu 2013.

Bundeva i krompir sa piletinom



Potrebno je :
  • piletina ( batak, zabatak, belo meso krilca.... )
  • 5-6 krompira
  • polovina manje žute bundeve ( oko 400 g)
  • 1 glavica luka
  • 1 manja glavica belog luka
  • 1 mrkva
  • 1 jabuka
  • 100 ml jogurta ili pavlake za kuvanje
  • malo ulja
  • mešavina začina od povrća, biber, kurkuma
  • peršunov list
Priprema :
  • krompir , mrkvu,  jabuku,  oljuštiti i izrezati na kockice (jabuku na krupnije komade )
  • bundevi odstraniti koru i semenke a zatim narezati na manje komade veličine zalogaja
  • luk iseći na kockice a beli luk ostaviti u opni
  • piletinu i povrće marinirati  s nekoliko kašika ulja, začiniti mešavinom začina, biberom i kašičicom  kurkume
  • ostaviti da odstoji 10-15 min a zatim u odgovarajuću posudu prvo rasporediti povrće, narezani luk,  beli luk, komade jabuke
  • preko povrća poredati piletinu, dosipati 1-2 čaše vode i prekriti alu folijom 
  • peći u rerni na 180-200 ¨C stepeni oko 1 h  30 min   proveriti da li ima dovoljno tekućine, ukluniti alu foliju i ostaviti da se piletina malo zapeče
  • meso i povrće izvaditi na tanjur,  odvojiti jabuku i beli luk a od safta koji je ostao napraviti umak
  • 1 manji komad putra  zagrejati,  umešati kašiku brašna , malo propržiti  i dodati saft ,  jabuku i malo belog luka bez opne (viljuškom usitniti )
  • neprestano mešati da se lepo zgusne 
  • u umak dodati pavlaku za kuvanje ili jogurt a lepo je dodati i malo ribanog sira parmezana







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...