Potrebni sastojci :
3 jajeta
180 gr. šećera
120 gr. margarina
200 gr. brašna
1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanile
3 kašike kisele pavlake
3 kašike mleka
2 kašike ulja
malo sode bikarbone
naribana korica limuna i pomorandze
200 gr. malina i 1 kašika gustina
Način rada :
Posebno umutiti belanca. Žumanca , šećer i margarin penasto umutiti; dodati pavlaku, mleko
ulje, vanilu, koricu limuna i pomorandze. Kada je sve lepo izmešano spojiti ulupana belanca
dodati brašno , prašak za pecivo i malo sode bikarbone.
Maline (zamrznute) otopiti, dodati 2 kašike šećera , prokuvati , dodati gustin i još nekoliko
minuta kuvati. Ostaviti da se malo ohladi.
Pripremiti kalup za mafine,(silikonski se ne maže, a druge treba namazati i posipati brašnom)
sipati pripremljenu smesu i na kraju ohlađene maline i malo pritisnuti kašikom. Ostaviti ma-
lo malina za ukrašavanje.
Rernu zagrejati na 200 C stepeni, staviti mafine ; posle 10 min. smanjiti temperaturu na 180 C
stepeni i peći još 10 min. Pečene mafine ostaviti u kalupima 5 min. i izvaditi ih.
Iscediti sok od limuna i pomorandze, dodati malo šećera i vode pa sve prokuvati. Ovim to-
plim sirupom pažljivo zaliti tople mafine.
Ove voćne mafine ukrasiti ulupanim belancima ( 2 belanjka, 6 kašika šećera lupati u posudi
iznad pare) ili slatkom pavlakom i preostalim malinama.
Umesto malina mogu se koristiti višnje ili neko drugo voće ! Ova količina je dovoljna za 12
komada mafina.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !