23. velj 2013.

LISNATI CVETOVI


POTREBNO JE :
  • 600 gr. brašna
  • 1 kocka svežeg kvasca
  • 1 jogurt
  • 1 dcl ulja
  • 2 dcl mleka
  • 2 jajeta
  • 200 gr salame po izboru
  • so, semenke susama, lana ili maka
  • 1 kašikica praška za pecivo
PRIPREMA :
  • Staviti kvasac, malo šećera i brašna u mlako mleko da nadođe. U brašno dodati nadošli kvasac, ostatak mleka, jogurt, ulje, 2 kašikice soli, jaje, kašikica praška za pecivo i zamesiti testo Ostaviti testo na toplome da udvostruči volumen.
  • Kada je testo gotovo,  razvući  ga oklagijom , što tanje. Vaditi krugove veličine kao salama. Na svaki krug staviti salamu i preklopiti drugim krugom. Oštrim nožem zarezati svaki krug na 8 delova ali tako da sredina ostane neizrezana , ona je spoj krakova. Zavrnuti jedan krak  levo i odmah do njega desno  i prstima pritisnuti da se priljubi taj spoj. Tako nastaviti s ostalim krakovima.
  • Premazati cvetove žumancem i posipati po želji.
  • Lisnate cvetove peći na temperaturi od 200 C stepeni 20 min.
NAPOMENE :
  •  Od izbora salame zavisi veličina cvetova. Bolje je koristiti salamu ili suhomesnati proizvod većeg promera. 
  • Ostatke testa koji ostanu ,premesiti , namazati margarinom i preklopiti. Praviti prazne ili punjene pogačice.(malo pavlake, salame, kiselih krastavaca, sira )
  • Kao i sva testa s jogurtom i ovo je je veoma meko i ukusno !
                                                               Prijatno !
       



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...