Potrebni sastojci :
- 2 kriške pečene bundeve ili pire od bundeve 300 g
- 200 g pirinča po mogućnosti arborio (talijanska vrsta pirinča kratkog zrna )
- 1 glavica luka
- 3-4 čena belog luka
- 2 kocke za supu (goveđe ili kokošije) ili domaći bujon
- 1,5 l vode
- začini po ukusu ; malo muškatnog orasa, đumbir, kurkuma, biber
- 1,5 dl guste pavlake za kuvanje
- 50 g putra
- 50 g ribanog tvrdog sira
- peršunov list
- komade bundeve ispeći u rerni (uviti u alu foliu i peći oko 50 min na temperaturi od 190 ¨C )
- kocke za supu prokuvati u 1,5 l vode
- manju glavicu luka iseći na kockice i kratko propržiti na putru, na kraju dodati isečen beli luk
- pirinač oprati, procediti i dodati u luk
- na laganoj vatri dinstati pirinač ; potrebno je neprestano mešati i postepeno dodavati kuvanu supu (bujon ), pirinač je gotov za 15-20
- u kuvan pirinač dodati pire od žute bundeve i još krato kuvati
- začiniti, dodati pavlaku i sir
- posipati svežim, isečenim peršinom