Voćna torta s malinama
Jedan običan, jednostavan recept.......sa penom od belanaca umesto šlag pene...
Potrebno je:
- Biskvit:
- 6 jaja (3 cela jajeta i 3 žumanca )
- 100 g šećera
- 3 supene kašike ulja
- 3 supene kašike jogurta
- 150 g mlevenih orasa
- kafena kašičica praška za pecivo
- 3 kašike brašna
- kalup za tortu 26-28 cm
- Krema 1
- 1 puding od vanilije ili slatkog vrhnja
- 4 kašike šećera
- 4 dl mleka
- 50 g margarina
- Krema 2
- 300 g malina
- 4 kašike šećera
- 1 -2 kašike škrobnog brašna-gustina
- Krema 3
- 400 ml jogurta
- 1 vrećica želatine ili 6 listića
- 4 kašike šećera u prahu
- 100-200 g malina
- Krema 4
- 3 belanca
- 9 kašika šećera
Priprema :
- 3 cela jaja, 3 žumanca, šećer penasto umutiti, dodati ulje, jogurt a zatim lagano umešati orase, brašno, prašak za pecivo
- biskvit peći na 190 °C oko 20-25 min u okruglom kalupu za torte
- pečeni bisvit ostaviti u kalupu da se malo ohladi
- u međuvremenu pripremiti puding ; topao puding preliti preko biskvita
- maline i šećer kratko prokuvati, dodati gustin i ohladiti
- ohlađene maline preliti preko pudinga
- želatinu preliti s 4 kašike hladne vode , ostaviti da nabubri a zatim zagrejati
- šećer u prahu dodati u jogurt a zatim otopljenu želatinu, neprestano mešati na najvećoj brzini miksera
- na kraju umešati ostatak malina
- jogurt krema je ređa ali kada se prelije krema od malina (2) , ostaviti u kalupu oko 1 h da se ohladi i stegne u frižideru
- u 3 belanca dodati 9 kašika šećera i odmah početi mutiti iznad pare oko 5-10 min ; sneg je gotov kada se poznaju tragovi metlica miksera
- još toplim umućenim belancima premazati tortu
- otvoriti stranice kalupa i prebaciti tortu
|
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !