Potrebno je :
- Krem supa od brokule
- 1 brokula (500 g)
- 50 g maslaca
- 1- 1,5 l vode
- 2 kašike brašna
- muškatni oraščić, biber, mešavina začina za supu
- 1 jaje
- 2 dl pavlake za kuvanje
- brokulu oprati, razdvojiti cvetove , debele delove odstraniti
- kuvati u vodi da omekša
- kuvanu brokulu izvaditi iz vode i usitniti mikserom
- na maslacu kratko upržiti brašno, dodati malo vode da ne ostane grudvica a zatim dodati brokulu i ostatak vode u kojoj se kuvala
- začiniti i kuvati do željene gustine
- na kraju umutiti žumance s pavlakom i dodati supi
- Krem supa od tikvice
- 1 zelena tikvica
- 1 veći krompir
- 2 čena belog luka
- 1 manji crveni luk
- 1,3 l vode
- 1 kašika brašna
- malo maslinovog ulja
- 1 jaje
- 1 dl pavlake za kuvanje
- malo svežeg vlasca, muškatni oraščić, biber, sol
- tikvicu i krompir oljuštiti, oprati i iseći na sitnije komade
- luk narezati i kratko propržiti na ulju
- tikvicu i krompir dinstati s lukom a zatim dodati vodu i nastaviti kuvati da omekša
- kuvano povrće procediti, usitniti u blenderu i vratiti u vodu
- na malo maslaca upržiti brašno da ostane belo i dodati supu
- začiniti muškatnim oraščićem, biberom, soli i još jenom prokuvati
- umutiti žumance i pavlaku i na kraju dodati u supu
- vlasac sitno narezati i posipati
Great tips, many thanks for sharing. I have printed and will stick on the wall! I like this blog. Restorani đakovo
OdgovoriIzbriši