5. kol 2013.

Pohovani pirinač


Potrebno je :
  • 2 šolje pirinča
  • 3 jaja
  • prezle (mrvice )
  • 1 crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 50-100 gr ribanog sira parmezana
  • mešavina mediteranskih začina, sol, biber
  • ulje za prženje
Priprema :
  • pirinač oprati i skuvati u vodi a zatim ga dobro ocediditi na cedaljki
  • u ohlađeni pirinač dodati sitno seckani luk, 1 jaje, začine, sir i ako je potrebno dodati malo prezli da se dobije čvršća smesa od koje se oblikuju kuglice 
  • kuglice prvo stavljati u brašno, zatim u razmućeno jaje pa u mrvice
  • pržiti ih na slaboj vatri u većoj količini zagrejanog ulja s obe strane da porumene
  • pečene kuglice vaditi na papir da se ocede
                                                           
                                                         Prijatno !


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !