Potrebni sastojci :
- Testo :
- 280 gr brašna
- 1 jaje
- 70 gr putra ili margargarina
- 150 gr svežeg sira
- 1 kašičica šećera
- 1 kašićica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- malo mleka
- malo bibera, muškatnog oraščića i narezanog svežeg vlasca
- Nadev :
- 3 tikice
- 300-400 gr mlevenog mesa
- glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 mrkva
- malo prezli (mrvica)
- začin od povrća, biber, korijander, peršun
- jaje
- malo tvrdog svežeg sira
- Preliv :
- 2,5 dcl kisele pavlake
- 2 dcl slatke pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- 3 kašike škrobnog brašna (gustina )
- malo ribanog sira parmezana
- sol, biber, narezani sveži vlasac, korijander
- Umesiti testo i oklagijom razvaljati (oko 30 cm prečnik) i staviti ga u okrugli kalup ( najbolje koristiti kalup kome se stranice otvaraju a prečnika 24 cm)
- Zelene tivice narezati na tanke trake i blanširati ih 3min. u slanoj vodi a zatim isprati hladnom vodom i ocediti
- meso i naseckanu mrkvu dinstati na luku ili jednostavno pripremiti kao za fašir ( u blenderu samleti luk, mrkvu umešati meso , jaje prezle, začiniti )
- na svaku tikvicu staviti malo nadeva, zamotati i staviti uspravno u kalup s testom
- redati u krug , ali ostaviti malo razmaka
- između urolanih tikvica staviti male kockice sira
- Napraviti preliv i pažljivo preliti tikvice, popuniti praznine
- Rernu zagrejati na 170 ¨C stepeni i peći 40 min
- pred kraj narezati kolutove paradajza i prekriti testo
- pečenu tortu ostaviti u rerni još desetak minuta
- kalup otvoriti kada se torta malo ohladi
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !