POTREBNO JE :
- Za biskvit :
- 150 ml (g) otopljenog maslaca
- 620 ml (g) šećera u prahu
- naribana korica crvenog grejpfruta
- 1 grejp crveni
- na vrh kašičice soli
- 6 jaja
- 120 ml (g) brašna
- 80 ml (g) maka
- 60 ml(g) belih grožđica
- Nadev : Mus -mousse od bele čokolade
- 500 g bele čokolade
- 1 l slatke pavlake (sveže )
- 12 g želatine u listićima
- naribana korica grejpa
PRIPREMA :
- 2/3 šećera, maslac i žumanca umutiti mikserom
- brašno, koricu grejpa, mak, grožđice promešati i dodati u smesu od maslaca
- belanca i preostali šećer umutiti u čvrstu penu i spojiti s žumancima
- pećnicu zagrejati na 200 stepeni C
- smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje ; promera približno 23 cm,
- posle 10 min smanjiti temperaturu na 180 C stepeni i peći još 20 min
- ohlađeni biskvit izrezati horizontalno u tri jednaka dela
- grepfrutu oljuštiti koricu i narezati na male kockice
- na dve kore prvo staviti komadiće grejpa , zatim mus od čokolade a na gornju koru samo mus
- vrh torte i okolo sa strane ukrasiti šlagom
- Mus, mousse :
- želatinu namočiti u hladnoj vodi da odstoji 10 min
- čokoladu naseckati na kockice
- 600 ml slatke pavlake
- Priprema musa: 2 dl slatkog vrhnja zagrejati do tačke vrenja i ukloniti s vatre
- u to dodati seckanu čokoladu i mešati da se čokolada otopi i sjedini s vrhnjem
- želatinu pripremiti prema uputi i ostaviti da nabubri 10 min a kada nabubri staviti je laganu vatru da se rastopi ali ne da prokuva
- želatinu dodati u otopljenu čokoladu , dobro promešati i ostaviti da se čokolada potpuno ohladi
- ostatak vrhnja za šlag čvrsto ulupati i dodati ohlađenoj čokoladi i još zajedno umutiti
- na kraju dodati malo naribane korice grejpa
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !