Potrebni sastojci :
- Testo :
- 150 gr margarina ili maslaca
- 100 gr šećera
- 1 jaje (žumanjak)
- 300 gr brašna
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- 1 vanil šečer a po želji i naribana korica limuna
- 3 pune kašike pavlake (vrhnja) za kuvanje
- 2 kašike mleka
- šećer u prahu
- Fil:
- 1 kg svežih smokava
- 100 gr šećera
- malo cimeta
- 2 kesice vanil šećera
- nekoliko kapi soka od limuna
- 2 kašike griza
- 1 kašika gustina (škrobnog brašna)
- svežim smokvana odstraniti zelenu koru , sitno narezati i odmah preliti sokom od limuna
- dodati šećer, cimet i kuvati na štednjaku 15 -20 min a zatim umešati gustin i griz
- ostaviti fil da se hladi
- umesiti glatko testo i podeliti na dva dela
- razviti oklagijom u veličini kalupa (36 x 20)
- kalup namazati margarinom, posipati brašnom
- oklagijom preneti jedan deo testa i po njemu rasporediti fil a zatim prekriti drugim delom testa i malo viljuškom ,,nabockati,,
- rernu zagrejati na 180 Ç stepeni- pitu peći 20-25 min da lepo porumeni
- ohlađenu pitu posipati šećerom u prahu zamirisanim vanilom
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !