POTREBNO JE :
- 30-40 mladih, većih listova vinove loze
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- šolja ( 2 dcl ) pirinča
- 1 glavica luka
- nekoliko čena belog luka
- mešavina začina, biber, sitna crvena paprika, ribani đumbir
- malo sitno nasečene slanine
- kiselo mleko
- pirinač oprati i skuvati do pola a zatim ocediti
- glavicu luka narezati na kockice, propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso
- meso dinstati 5-10 min i začiniti mešavinom začina, biberom, naribati malo đumbira a na kraju umešati oceđeni pirinač
- Listove vinove loze brati sa drškama i birati što veće
- potopiti listove loze u vodu , dodati nekoliko kapi octa i kuvati 5-8 min
- ocediti ih i odrezati peteljke
- Umotavati male sarmice, na svaki list stavljati kašičicu ili dve nadeva od mesa i pirinča
- sarmice stavljati u vatrostalnu ili zemljanu posudu, narezati sitno beli luk , slaninu i zaliti s dosta vode i poklopiti
- posudu staviti u rernu i kuvati približno 1 h na 180 ¨C stepeni ( pogledati i dosipati vodu ako uvri )
- pred kraj u čaši izmešati kašiku brašna, kašičicu sitne paprike i vrlo malo začina, dodati vodu ( izmešati da ne ostanu grudvice ) i preliti sarmice
- vratiti posudu u rernu i kuvati još 5-10 min
- poslužiti uz kiselo mleko
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !