23. lis 2013.

FRITULE S JABUKOM I JOGURTOM



Sanjine istarske fritule s jabukama i jogurtom.

Potrebno je :
  • 2 jaja
  • 1-2 kašike šećera
  • naribana korica jednog limuna
  • naribana jedna jabuka
  • 1 čaša (200 g) čvrstog jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo (12 g)
  • 50 g grožđica
  • malo cimeta
  • 1 kašičica ruma 
  • 300 g brašna (glatko)
  • 1 l ulja za prženje
  • kristal šećer za posipanje pomešan sa malo šećera u prahu
Pripremanje :


  • jaja i šećer penasto umutiti
  • dodati jogurt, naribanu jabuku, koricu limuna, grožđice ,cimet a na kraju lagano umešati brašno i prašak za pecivo
  • ulje zagrejati da bude vrelo ali ne prejako -to je veoma važno jer fritule nisu lepe ako se brzo ispeku
  • najbolje je peći u manjoj posudi s puno ulja (1 l) , fritule treba da plivivaju u ulju a peku se 7-8 min
  • s dve kašičice uzimati testo; -jednom kašičicom uzeti testo a sa drugom gurati u ulje
  • u toku pečenja važno je kašikom neprestano okretati fritule
  • pečene fritule odmah stavljati u šećer 
  • Najlepše su kada su meke izvana a spužvaste, šupljikave iznutra !






2 komentara:

  1. Interesting Article. Hoping that you will continue posting an article having a useful information. Restoran Đakovo

    OdgovoriIzbriši

Hvala što ste posetili ovaj blog !