Jogurt hleb
|
Jogurt hleb |
Potrebno je:
- 400 g brašna (višenamensko za hleb)
- 130 g jogurta
- 160 ml vode
- 1 puna kašika kvasca (svež ili suv )
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 - 1 1/2 kašičica soli
- 1 jaje
Priprema :
- kvasac rastopiti u vodi
- brašno, sol, jaje, ulje, jogurt izmešati u posudi, dodati otopljeni kvasac i sve dobro umesiti na radnoj površini (ako je potrebno dodati još malo ulja da se ne lepi za ruke; mesiti oko 5 min da se dobije meko ujednačeno testo )
- prekriti testo i ostaviti da raste oko 30-40 min
- kalup (27x10 cm ) namazati margarinom, posipati brašnom i izručiti testo u obliku vekne
- ostaviti da raste u kalupu još oko 15 min a zatim peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180-190 ¨C stepeni oko 30 -40 min.
- izvaditi iz rerne , malo poprskati vodom i ostiviti pokriveno da se ohladi a zatim poslužiti ovaj ukusni hleb s maslacem , domaćim džemom ili uz neki slani namaz
Prijatno !
|
Jogurt hleb
|
|
Jogurt hleb |
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !