Potrebno je :
- 1 glavica kelja ( 1 kg )
- 1 glavica luka
- 2-3 čena belog luka
- domaća kobasica (100-200 g )
- 4-5 krompira
- pavlaka za jelo
- brašno, mešavina suvih začuna, biber
- kelj, narezati na trake i ostaviti u hladnoj vodi desetak minuta
- luk narezati na kockice i prziti 2-3 min na malo ulja , na kraju dodati beli luk
- krompir oljuštiti i izrezati na kockice , kelj ocediti i zajedno sa krompirom dodati u luk
- nasipati malo vode , začiniti i dinstati na laganoj vatri da omekša
- izrezanu kobasicu dodati pred kraj i još malo kuvati
- količinu vode odrediti po želji
- na kraju umešati pavlaku ; ili dodati kašiku brašna razmućenog u malo vode i mleka (1 dl )
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !