Potrebno je :
- belo meso -300 g
- 200 g celera
- manja glavica luka
- malo belog luka
- sveži đumbir
- mešavina začina, biber
- sir parmezan
- 1 kocka za supu
- pavlaka
- 4-5 krompira
- 3-4 supene kašike ulja
- belo meso iseći na kockicke , začiniti i ostaviti desetak minuta
- u tavi zagrejati malo ulja i peći belo meso da porumeni sa svih strana
- pečeno meso izvaditi ; u tavu dodati još malo ulja i sitno izrezani luk
- luk malo upržiti a zatim dodati celer ( celer predhodno oljuštiti i naribati ), i malo naribanog đumbira
- kocku za supu rastopiti u pola litre tople vode
- dinstati celer dvadesetak minuta uz stalno mešanje i dodavanje vode (rastopljena kocka)
- pred kraj vratiti meso, dodati još malo vode i kuvati još desetak minuta
- umešati pavlaku za kuvanje i dodati parmezan
- kao prilog poslužiti kuvani krompir
- Još jedan predlog za brzo i jednostavno jelo!
- Vreme pripreme oko 40 minuta
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !