29. sij 2014.

Torta od jabuka i bundeve



Potrebno je :

  • 5-6 većih jabuka
  • 300 g žute bundeve
  • 3 jaja
  • 1 čaša (2 dl ) šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 1, 5 dl ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 kesica praška za pecivo (12 g)
  • 1 puding od čokolade + 80 g šećera
  • 3 dl mleka
  • 100 g margarina
  • 3 dl šlaga za kolače
  • šećer za posipanje jabuka i bundeve, cimet, muškati orašćić, vanila

Priprema :
  • okrugli kalup za torte koji se otvara, obložiti papirom za pečenje i naseći oljuštene jabuke i bundevu
  • posipati šećerom, vanilom, cimetom i muškatnim orasom
  • rernu zagrejati na 180 ¨Cstepeni  -  peći jabuke i bundevu oko 1 h 
  • za to vreme čvrsto umutiti jaja i šećer, dodati jogurt, ulje,  na kraju brašno i prašak za pecivo
  • omekšane , pečene jabuke i bundevu izvaditi iz rerne
  • preko njih sipati umućenu smesu od jaja, vratiti u rernu i peći još 20-30 min
  • kada je pečeno izvaditi iz rerne, ohladiti 5-10 min , pažljivo okrenuti na pripremljni podmetač , ukloniti papir i otvoriti kalup sa strane
  • prašak za puding razmutiti s šećerom , malo mleka i skuvati s ostatkom vrelog mleka
  • u ohlađeni puding dodati  umućeni margarin
  • na ohlađeni biskvit naneti kremu od pudiga i umućeni šlag
Jabuka i bundeva se odlično slažu. Prava zimska , osvežavajuća torta !






Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !