VOĆNI TIRAMISU
Potrebno je : 4 jaja
110 g šećera u prahu
500 g krem sira mascarponea
2 velike kutije piškota
2 kesice vanil šećera
200 g zamrznutog voća(jagoda, malina, kupina )
2dcl vode
3 kašike šećera (za voćni deo)
1 kašika gustina
kesica želatine
čokolada u prahu
2 kesice kapućina (cappuccina)
Kesicu želatine preliti s 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.Voće staviti u posudu, nasipati vode i dodati šećer. Kuvati oko 20 min. zatim dodati gustin i kuvati na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje.Skloniti sa šporeta i dodati polovinu nabubrele želatine i promešati.
U žumanca nasipati šećer i vanilu i dobro izmešati. Dodati mascarpone i opet dobro izmešati. Drugu polovinu želatine otopiti i umešati u nadev.
Posebno ulupati belanca i pomešati s nadevom od mascarponea.Skuvati 2 kašike cappuccina i ostaviti da se ohladi.Piškote kratko umočiti u cappuccino pa redati u kalup. Na piškote staviti 1/3 nadeva s mascarponeom pa ponoviti postupak.Na nadev staviti prohlađen voćni preliv.Ostaviti 30 minuta u frižider.Na ohlađeni voćni preliv staviti još jedan red namočenih piškota, namazati ostatak mascarponea i poravnati. Ostaviti još 3-4 sata u frižider.Posipati čokolodam u prahu !
Izuzetno fin, izdašan osvezavajući kolač !!!
Potrebno je : 4 jaja
110 g šećera u prahu
500 g krem sira mascarponea
2 velike kutije piškota
2 kesice vanil šećera
200 g zamrznutog voća(jagoda, malina, kupina )
2dcl vode
3 kašike šećera (za voćni deo)
1 kašika gustina
kesica želatine
čokolada u prahu
2 kesice kapućina (cappuccina)
Kesicu želatine preliti s 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.Voće staviti u posudu, nasipati vode i dodati šećer. Kuvati oko 20 min. zatim dodati gustin i kuvati na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje.Skloniti sa šporeta i dodati polovinu nabubrele želatine i promešati.
U žumanca nasipati šećer i vanilu i dobro izmešati. Dodati mascarpone i opet dobro izmešati. Drugu polovinu želatine otopiti i umešati u nadev.
Posebno ulupati belanca i pomešati s nadevom od mascarponea.Skuvati 2 kašike cappuccina i ostaviti da se ohladi.Piškote kratko umočiti u cappuccino pa redati u kalup. Na piškote staviti 1/3 nadeva s mascarponeom pa ponoviti postupak.Na nadev staviti prohlađen voćni preliv.Ostaviti 30 minuta u frižider.Na ohlađeni voćni preliv staviti još jedan red namočenih piškota, namazati ostatak mascarponea i poravnati. Ostaviti još 3-4 sata u frižider.Posipati čokolodam u prahu !
Izuzetno fin, izdašan osvezavajući kolač !!!
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !