Potrebno je : .200 g. mlevenog plazma keksa
125 g maslaca
2 kašike meda
300 g krem sira-maskarpone
160 g šećera u prahu
2,5 dcl slatkog vrhnja
2 vrećice želatine u prahu
300 g višanja
2dcl soka ili vode
4 kašike šećera
Izmešati kekse, maslac i med.Na dno kalupa staviti smesu i poravnati.Krem -sir izmešati sa šećerom i dodati sok od limuna.Posebno ulupati slatko vrhnje i pomešati sa smesom od sira.Jednu vrećicu želatine pripremiti prema uputi.Kada nabubri ,nekoliko sekundi zagrevati na vatri da se otopi, a onda je umešati u nadev sa sirom.Nadev staviti preko keksa u kalupu,poravnati i staviti u hladnjak.
Nadev od višanja:
Drugu vrećicu želatine pripremiti prema uputi i ostaviti da nabubri.Višnje preliti sokom, dodati šećer i staviti da se kuva oko 10min; skloniti sa vatre i umešati nabubrelu želatinu.Promešati i ostaviti 10min. da se preliv prohladi.Staviti ga na ohlađeni nadev od sira pa spremiti u hladnjak.
Napomena; Torta je izuzetno ukusna ! -najbolje je tortu napraviti dan ranije.
125 g maslaca
2 kašike meda
300 g krem sira-maskarpone
160 g šećera u prahu
2,5 dcl slatkog vrhnja
2 vrećice želatine u prahu
300 g višanja
2dcl soka ili vode
4 kašike šećera
Nadev od višanja:
Drugu vrećicu želatine pripremiti prema uputi i ostaviti da nabubri.Višnje preliti sokom, dodati šećer i staviti da se kuva oko 10min; skloniti sa vatre i umešati nabubrelu želatinu.Promešati i ostaviti 10min. da se preliv prohladi.Staviti ga na ohlađeni nadev od sira pa spremiti u hladnjak.
Napomena; Torta je izuzetno ukusna ! -najbolje je tortu napraviti dan ranije.
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !