22. sij 2014.

Varivo od kelja sa kobasicom




Potrebno je :
  • 1 glavica kelja ( 1 kg )
  • 1 glavica luka
  • 2-3 čena belog luka
  • domaća kobasica (100-200 g )
  • 4-5 krompira
  • pavlaka za jelo
  • brašno, mešavina suvih začuna, biber
Priprema :
  • kelj, narezati na trake i ostaviti u hladnoj vodi desetak minuta
  • luk narezati na kockice i prziti 2-3 min na malo ulja , na kraju dodati beli luk
  • krompir oljuštiti i  izrezati na kockice , kelj ocediti  i zajedno sa krompirom  dodati u luk
  • nasipati malo vode , začiniti i dinstati na laganoj vatri da omekša
  • izrezanu kobasicu dodati pred kraj i još malo kuvati
  • količinu vode odrediti po želji
  • na kraju umešati pavlaku ;  ili dodati kašiku brašna razmućenog u malo vode i mleka (1 dl )








Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !