27. kol 2013.

BELA TORTA S CRVENIM GREJPFRUTOM




POTREBNO JE :

  • Za biskvit :
  • 150 ml (g) otopljenog maslaca
  • 620 ml (g) šećera u prahu
  • naribana korica crvenog  grejpfruta
  • 1 grejp crveni
  • na vrh kašičice soli
  • 6 jaja
  • 120 ml (g) brašna
  • 80 ml (g)  maka
  • 60 ml(g) belih grožđica
  • Nadev : Mus  -mousse  od bele čokolade
  • 500 g bele čokolade
  • 1 l slatke pavlake (sveže )
  • 12 g želatine u listićima 
  • naribana korica grejpa
PRIPREMA :
  • 2/3 šećera, maslac i žumanca  umutiti mikserom
  • brašno, koricu grejpa, mak, grožđice promešati i dodati u smesu od maslaca
  • belanca i preostali šećer umutiti u čvrstu penu i spojiti s žumancima
  • pećnicu zagrejati na 200 stepeni C
  • smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje ; promera približno 23 cm,
  • posle 10 min smanjiti temperaturu na 180 C stepeni i peći još 20 min
  • ohlađeni biskvit izrezati horizontalno u tri jednaka dela
  •  grepfrutu  oljuštiti koricu i narezati na male kockice 
  • na dve kore prvo staviti komadiće grejpa , zatim mus od čokolade a na gornju koru samo mus 
  •  vrh torte i okolo sa strane  ukrasiti  šlagom
  • Mus, mousse :
  • želatinu namočiti u hladnoj vodi da odstoji 10 min
  • čokoladu naseckati na kockice
  • 600 ml slatke pavlake
  • Priprema musa: 2 dl slatkog vrhnja zagrejati do tačke vrenja i ukloniti s vatre
  • u to dodati seckanu čokoladu i mešati da se čokolada otopi i sjedini s vrhnjem
  • želatinu pripremiti prema uputi i ostaviti da nabubri 10 min a kada nabubri staviti je  laganu vatru da se rastopi ali ne da prokuva
  • želatinu dodati u otopljenu čokoladu , dobro promešati i ostaviti da se čokolada potpuno ohladi
  • ostatak vrhnja za šlag čvrsto ulupati i dodati ohlađenoj čokoladi i još zajedno umutiti
  •  na kraju dodati malo naribane korice grejpa
                                                        Prijatno !







Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !