|
Posni uštipci s ajvarom |
|
Posni uštipci s ajvarom |
Potrebno je:
- 300 g brašna....jos koliko je potrebno
- 2 1/2 dl tople vode
- 20 g svežeg kvasca
- kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike ajvara
- ulje za prženje (oko 3dl )
U posudu izmrviti kvasac, dodati šećer, toplu vodu brašno i po brašnu rasipati kašičicu soli. Umesiti testo da bude meko, glatko a da se ne lepi za ruke (mala napomena; po potrebi dodati brašna ili vode)
Prekriti testo i ostaviti na toplo mesto. Posle nekih 30 min testo bi se trebalo uzdignuti. Razvući ga valjkom oko 0,5 cm , rezati male kvadrate 4-5 cm. Svaki kvadrat još prstima razvući, paziti da ne pukne i kašikom naneti malo ajvara , preklopiti, pritisnuti krajeve i odmah peći u zagrejanom, dubokom ulju. (savet; koristi manju posudu za prženje kako bi se ulje racionalno iskoristilo)
|
Posni uštipci s ajvarom |