POTREBNO JE :
- 1 pakovanje oblatni
- 300 gr. petit keksa
- 250 gr. šećera
- 250 gr. margarina
- 150 gr čokolade za kuvanje
- 100 gr. grožđica
- 150 gr. seckanih orasa
- 1 /2 l mleka
- vanil šećer
- U hladno mleko dodati margarin, šećer, polovinu čokolade i kuvati na laganoj vatri do gustine kao za palačinke ( oko 30 min.)
- Za to vreme rukom izmrviti petit keks , ( ne previše sitno ) i dodati seckane orase i oprane grožđice.
- Kada se mleko dovoljno ukuvalo dodati smesu s keksom ( bit će dosta gusto ) i odmah filovati oblatne.
- Koriste se tri oblatne, fil se stavlja na rupičastu stranu.
- Gornju oblatnu preliti čokoladnom glazurom.
Vreme pripreme je 45 min
Sveže ostaju i nekoliko dana , lako se pripremaju .
Prijatno !