Potrebno je :
- mrkva, celer, crni luk
- piletina isečena na komade
- pola čaše belog vina
- 0,5 dl ulja
- 5 jaja
- 5 kašika brašna
- mešavina začina, list peršina i malo vlasca
- povrće izrezati na kockice
- na ulju kratko pržiti luk, dodati celer i mrkvu a zatim piletinu
- pržiti sve dok meso ne dobije žutu boju a zelen se potpuno ne uprži
- naliti pola čaše belog vina i malo vode, dodati malo bibera, začiniti i ostaviti da se kuva dok meso potpuno ne omekane
- za to vreme praviti testo koje će se preliti preko pileta
- ulupati sneg od 5 belanoaca, dodati jedno po jedno 5 žumanaca i neprestano mešati a na kraju dodati 5 kašika brašna, sve dobro promešati
- u vatrostalnu posudu premestiti pile, preliti sokom od pečenja i umućenim testom tako da se celo prekrije
- staviti u pećnicu zagrejanu na 190 ¨C stepeni i peći oko 30 min
- služiti u istoj posudi u kojoj se peklo pile
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !