Potrebno je :
- Za kore :
- 400 gr glatkog brašna
- 150 gr margarina (ili 100 gr svinjske masti )
- 100 gr šećera
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašika meda
- mleka po potrebi ( 5-7 kašika)
- Krema :
- 7 dcl mleka
- 5 kašika brašna, 2 kašike škrobnog brašna
- 200 gr šećera
- 2 kašike kakaa
- 250 gr margarina ili maslaca
- vanil šećer
- Preliv od čokolade ( 100 gr čokolade za kuvanje,1 kašika kakaa, 1 kašika šećera, kašika margarina, malo vode- otopiti , kratko prkuvati )
- zamesiti meko testo i podeliti na 4 jednaka dela
- valjkom oblikovati kore ( 30 x 40 cm )
- kore peći na papiru za pečenje i obrnutom limu 5-6 min na temperaturi od 190 ¨C stepeni ( paziti da ostanu što svetlije )
- Krema :
- 1/2 l mleka , 5 kašika šećera staviti da prokuva a zatim dodati smesu od brašna (2 dcl mleka, brašno, škrobno brašno, ostatak šećera, vanil šećer, kakao dobro izmešati ) i kuvati nekoliko minuta da se zgusne
- u ohlađenu kremu dodati predhodno umućen margarin ili maslac
- kremom ravnomerno premazati tri kore a četvrtu preliti glazurom od čokolade
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !