29. lip 2014.

Uvrnuta posna pogača

Uvrnuta posna pogača

Potrebno je:
  • 600 g glatkog brašna
  • 3-3,5 dl mineralne vode
  • 100 ml ulja
  • 40 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • 150 g margarina
  • susam
Priprema :
  • u polovini  mlake mineralne vode rastopiti kvasac, šećer , malo brašna i ostaviti da kvasac nadođe
  •   nadošli kvasac , ostatak vode i  ulje sipati u odgovarajuću posudu, dodati brašno , sol i umesiti testo
  • testo prekriti i ostaviti  na toplo mesto da nadođe oko 1 h
  • nadošlo testo podeliti na tri jednaka dela
  • prvi deo testa razvući približno 25-50 cm. premazati margarinom -sl . 1
  • drugi deo razviti iste veličine i prebaciti preko  prvog testa i opet premazati margarinom
  • treći deo testa razviti i prebaciti preko drugog testa i još malo razvući sva tri testa
  • oštrim nožem izrezati trake oko 1-1,5 cm širine po dužini testa ali tako da donji kraj ostane ne isečen do kraja sl. 2
  • testo početi uvijati s levog kraja sl. 3 prema vrhu a zatim donji deo uviti u krug sl. 4
  • premestiti testo u šerpu obloženu papirom za pečenje, promera 28 cm prekriti i ostaviti da raste još oko 30 min
  • premazati ostatkom margarina, posipati susamom 
  • rernu zagrejati na 200 °C , peći pogaču 10 min a zatim smanjiti temperaturu na 180 °C i peći još 20-25 min
  • Recept za ovu zaista prelepu posnu pogaču pogledala sam web stranici Minjina kuhinjica








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...