30. sij 2020.

Čokoladne mrvice -Raspucanci



Lako za napraviti, lako za jesti !


Potrebno je:

  • 4 komada jaja
  • 70 g kakao praha
  • 180 g kristal šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 kašičica praška za pecivo (6 g )
  • prstohvat soli i sode bikarbone
  • 2o g vanil-šećera
  • 1 kašišica espressa u prahu
  • 300 g brašna
  • prah šećer + kristal šećer za valjanje 
Priprema :

  • Umutite kakao prah, kristal šećer, biljno ulje
  • Dadajte jaja, jedno po jedno, vanil šećer i dobro izmešajte
  • Brašno, prašak za pecivo, sol, espresso umutite zajedno
  • Umešajte pažljivo suhe sastojke u mešavinu ulja, kakao praha , šećera, jaja
  • Testo prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjak nekoliko sati ili preko noći
  • Priprema za pečenje :
  •  Pećnicu zagrejte na 180° C , lim za pečenje prekrijte pergament papirom
  • šećer u prahu sipajte u širu posudu, kristal šećer posebno
  • kašičicom vadite kuglice veličine 2,5 cm (veličina oraha )i rukama ih valjajte a zatim ih prvo uvaljajte u kristal šećer i na kraju u prah šećer
  • testo ce biti dosta lepljivo, nećete pogrešiti i ako kuglice samo uvaljate samo u prah šećer
  • uvaljane kuglice slažite na papir razmaknute nekoliko sentimetara i pecite ih 10-13 minuta
  • ostavite da se ohlade 1-2 min pre nego ih premestite na stalak da se potpuno ohlade
  • postupak ponovite s ostatkom testa
  • Ove čokoladne kolačiće čuvajte u zatvorenoj kutiji, dugo ostaju sveži i ukusni !

  • Vreme pripreme: 15 min
  • Vreme pečenja: 20 min
  • Vreme hlađenja: 4 h
  • Količina: približno 50 komada


Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !