4. velj 2014.

Piletina u testu



Potrebno je :
  • mrkva, celer, crni luk
  • piletina isečena na komade
  • pola čaše belog vina
  • 0,5 dl ulja
  • 5 jaja
  • 5 kašika brašna
  • mešavina začina, list peršina i malo vlasca
Priprema:
  • povrće izrezati na kockice
  • na ulju kratko pržiti luk, dodati celer i mrkvu a zatim piletinu
  • pržiti sve   dok meso ne dobije žutu boju a zelen se potpuno ne uprži
  • naliti pola čaše belog vina i malo vode, dodati malo bibera, začiniti i ostaviti da se kuva dok meso potpuno ne omekane
  • za to vreme praviti testo koje će se preliti preko pileta
  • ulupati sneg od 5 belanoaca, dodati jedno po jedno 5 žumanaca i neprestano mešati a na kraju dodati 5 kašika brašna, sve dobro promešati
  • u vatrostalnu posudu premestiti pile, preliti sokom od pečenja i umućenim testom tako da se celo prekrije
  • staviti u pećnicu zagrejanu na 190 ¨C stepeni i peći oko 30 min
  • služiti u istoj posudi u kojoj se peklo pile 





Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !