Potrebno je :
3 tikvice (bundeve) srednje veličine
200 gr.mlevenog mesa
2 mrkve, polovina celera, 1 crveni luk, nekoliko čena belog luka
4 jajeta
2 dcl. kisele pavlake
4 dcl. mleka
200 gr. brašna, malo muškatnog orašćića
100 gr. margarina (putra)
biber i mešavina začina
Način pripreme :
Iseckati glavicu crnog luka na kockice i izdinstati je na ulju.Dodati mleveno mese, naseckanu mrkvu , celer, beli luk, začine po ukusu.
Oprati, oljuštiti i iseći na tanke kolutove i posoliti tikvice.U posebnom sudu umutiti 2 jaja, šolju mleka, 150 gr. brašna, malo mrvica (prezli) tako da se dobije malo gušća glatka smesa. Svaki kolutić tikvice potopiti u ovu smesu i prepeći na vrelom ulju u tiganju, dok ne porumeni s obe strane.Ostaviti pečene kolutiće na salvetu da se upije višak masnoće.
Bešamel ; otopiti 100 gr. margarina , dodati 2 kašike brašna , zaliti mlekom i skuvati gušći umak. Bešamel posoliti, dodati malo bibera i muškatnog oraššića.
U podmazanu vatrostalnu posudu poredati kolutiće tikvica tako da pokriju dno.Preko njih sipati polovinu bešamel umaka, a zatim polovinu mesa sa povrćem. Ponovo poredati tikvice, bešamel i meso s povrćem. Zadnji red trebaju biti tikvice.
Umutiti 2 jaja, čašu kisele pavlake, malo mleka pa ovom smesom preliti musaku i peći 30 min.u rerni zagrejanoj na 200 C stepeni.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !