POTREBNO JE:
KANNELLONI :
- 2 jajeta
- brašna koliko je potrebno da se zamesi testo
- Zamesiti testo malo tvrđe i razvaljati srednje debljine
- Testo izrezati na kocke 10 x 10 cm i savijati valjke, spojeve malo jače pritisnuti
- Može i jednostavniji način : ostaviti testo kao za lazanje i posle kuvanja puniti nadevom i savijati valjke (slika )
- 400 gr. špinata
- 400 gr. svežeg kravljeg sira
- kisela pavlaka
- 1 tikvica
- 150 gr. kuvane šunke ili neke druge salame
- beli luk
- brašno, mleko
- sol, biber, muškatni oraščić
- 2 jajeta
- Testo kuvati 10 min. u slanoj i pouljenoj vodi. Ocediti i isprati hladnom vodom.
- Nekoliko čena belog luka sitno narezati i kratko propeći, dodati obareni špinat( ili zamrznuti ) i još malo kuvati .
- U ohlađeni špinat umešati sir,pavlaku i šunku naseckanu na kockice.
- BEŠAMEL UMAK SA TIKVICOM :
- Tikvicu sitno naseći ili naribati
- Na malo ulja ili putra naseći nekoliko čena belog luka, dodati tikvicu i kuvati 15 min. da omekša.
- Umešati 2 kašike brašna , dodati mleka koliko je potrebno da se napravi umak. Dodati sol, biber, i oraščić
- Vatrostalnu posudi namazati uljem , staviti polovinu bešamela sa tikvicom
- Kannellone napuniti nadevom od špinata
- Preko njih rasporediti drugu polovinu bešamela
- Jaja umutiti s malo mleka i pavlakom pa preliti preko kannellona
- Rernu zagrejati na 200 C stepeni, smanjiti na 180 C stepeni i peći kannellone 30 min
- NAPOMENE :
- Vreme pripreme 1 h
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !