5. srp 2022.
Bulgur čorba
Bulgur čorba150 g bulgur pšenice
200 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk, po želji beli luk
80 g pirea od paradajza
50 g putera ili biljnog ulja
1-2 mrkve, peršin, celer
1200-1500 ml vode
suvi začin(mešavina)
nana, kadulja
mlevena crvena paprika
1 kašika griza
Luk iseci na sto sitnije, kao i mrkvu, peršin, celer
Zagrejati u vecoj serpi putar (ulje), proprziti luk, dodati mleveno meso, upržiti a zatim dodati paradajz pire i povrće, zaciniti sa suvim začinom i sve dinstati
Dolevati po malo vrele vode
Kad se meso dobro uprzilo, dinstalo, dodati griz i bulgur, naliti ostatak vode
Zaciniti po potrebi sa još začina, crvenom, mljevenom paprikom, persinom
Kuvati corbu toliko dugo dok bulgur ne omeksa
Ako vam se cini previse gusto doliti jos vrele vode.
U posnoj varijanti, izostavite meso i uživajte u burgul čorbi.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)