U mleku pomesati kvasac, kasikicu secera i ostaviti poklopljeno 5 min
U posudi izmesati brasno, secer, jaje, sol, koricu limuna, nadosli kvasac, toplu vodu, 4 supene kasike ulja
Umesiti glatko testo i ostaviti 1h pokriveno , na toplom mestu da se dize
Premesiti i razvaljati na 1cm debljine. Kalupom vaditi krofne , ponovo ih prekriti krpom i ostaviti jos 20 -30 min da se jos jenom dignu
Ulje zagrejati u manjoj posudi na srednju temperaturu ( ne sme biti previse vrelo )
Krofne prvo stavljati u toplo ulje onom stranom koja je bila gornja kada se testo dizalo. Obavezno poklopiti, posle dvadesetak sekundi kada testo dobije boju okrenuti i nastaviti peci ali otklopljeno
( ulja treba biti dovoljno da testo ne dodiruje dno posude )
Pecene krofne posipati secerom u prahu, puniti dzemom....
Sve sastojke pomesati, ostaviti 30 minuta u frizider ali to nije obavezno, moze se i odmah pripremati.
Testo razvaljati između dva pek papira debljine 3- 5 mm, kalupom (5 cm ) vaditi kekse i ređati na papir za pecenje. Ostavljati malo razmaka da se prilikom pecenja ne slepe.
Rernu zagrejati na 180 C*
Peci 10 - 12 minuta
Napomena :
Jednostavnoji nacin ; malom kasicicom vaditi kekse velicine oraha i s rastojanjem redati na pek papir !