U mleku pomesati kvasac, kasikicu secera i ostaviti poklopljeno 5 min
U posudi izmesati brasno, secer, jaje, sol, koricu limuna, nadosli kvasac, toplu vodu, 4 supene kasike ulja
Umesiti glatko testo i ostaviti 1h pokriveno , na toplom mestu da se dize
Premesiti i razvaljati na 1cm debljine. Kalupom vaditi krofne , ponovo ih prekriti krpom i ostaviti jos 20 -30 min da se jos jenom dignu
Ulje zagrejati u manjoj posudi na srednju temperaturu ( ne sme biti previse vrelo )
Krofne prvo stavljati u toplo ulje onom stranom koja je bila gornja kada se testo dizalo. Obavezno poklopiti, posle dvadesetak sekundi kada testo dobije boju okrenuti i nastaviti peci ali otklopljeno
( ulja treba biti dovoljno da testo ne dodiruje dno posude )
Pecene krofne posipati secerom u prahu, puniti dzemom....
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !