200 g tanko rezane praške šunke ili salame po želji
Priprema:
ovaj rolat je rađen s divljeim šparogama
odstraniti drvenasti deo stabljike , koristit gornji mekani deo biljke (dok pucka pri lomljenju
) , staviti u vodu malo soli, šećera, margarina i kratko prokuvati - 5-6 min
procediditi, , ostaviti da se ohlade a vodu sačuvati za supu
odvojiti manji deo za posipanje a ostatak usitniti štapnim mikserom
5-6 jaja skuvati , tvrdo
Biskvit
6 jaja umutiti, dodati brašno, malo soli, prašak za pecivo i usitnjene šparoge
širi lim obložiti papirom za pečenje, sipati smesu i peći u zagrejanoj rerni na 180¸¨C stepeni oko 20 min
topao biskvit odmah uviti u rolat i ostaviti da se ohladi
sir kremaso umutiti , dodati sol, beli luk, vlasac ; s dve trećine premazati ohlađeni bisvit, poredati prašku šunku, premazati ostatkom sira i s ostatkom šparoga
oljuštena cela jaja (krajeve, odrezati da se lepše uklope) poredati na početku biskvita preko sira , saviti pažljivo rolat i ostaviti da se ohladi a zatim rezati i poslužiti
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !