Potrebno je:
Kore od oraha i kokosa
Prva kora od oraha
- 5 belanaca, (jaja veličine M)
- 150g mlevenih oraha
- 100g kristal šećera
- 2 kašike brašna
- 3 rebra otopljene čokolade
- 5 belanaca
- 150 g kokosa
- 100g kristal šećera
- 2 kašike brašna
Prvi fil:
- 5 žumanaca
- 1 puding od vanilije
- 2 kašike škrobnog brašna (gustina)
- 100 g šećera
- 1/2 l mleka
- 125 g margarina s aromom vanilije
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 70 g tamne čokolade
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 50 g mlevenih i prženih lešnika
- 2 dl skuvane crne kafe (ili 2dl instant kafe)
- 125 g margarina s aromom vanilije
- 5 belanaca penasto umutite mikserom, postepeno dodajte 100 g šećera, otopljenu čokoladu
- 150 g mlevenih oraha promešajte s 2 kašike brašna a zatim sve to dodajte u belanca i lagano špatulom umešajte da se smesa ujednači
- sipajte u kalup prečnika 26 cm (obložen pek papirom) i pecite 15-20 min u zagrejanoj rerni na 180°
- Na isti način ispeći i drugu koru samo umesto oraha i kakao praha dodati kokos
Fil 1.
- 400 ml mleka i 3 kašike šećera stavite da provri
- sjedinite 100 ml mleka, 2 kašike šećera s pudingom i škrobnim brašnom da nema grudvica
- dodajte to u uzavrelo mleko i skuvajte fil
- direktno na fil stavite prijanjajuću foliju i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi
- nakon toga izmiksajte 125g margarina i postepeno dodajte ohlađeni fil
- sjedinite žumanca sa šećerom, vanilijom, i brašnom
- kafu i čokoladu zagrejte do vrenja, umešajte žumanca i skuvajte fil
- direktno na fil stavite foliju i ostavite da se ohladi
- nakon toga izmiksajte 125 g margarina i postepeno dodajte ohlađeni fil
- na kraju umesajte mlevene i pržene lešnike
- tamna kora, polovina tamnog fila, preko tamnog fila premazati polovinu žutog fila
- na žuti fil staviti koru od kokosa i premazati tamnim filom a zatim premazati drugim delom žutog fila
Dekoracija:
- Tortu preliti čoklodnom glazurm a sa strane ukrasiti vrhnjem za šlag
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !