500 g oljuštene žute bundeve (turkinja , hokaido, .... sl.)
kocka goveđe supe
100 g krem sira ( ABC- sa šunkom)
100 g pršuta
1 manji crveni luk
3 čena belog luka
nekoliko listova kadulje
malo čili paprike, sol
ulje ili maslac
Priprema :
bundevu 400 g narezati na kocke, i kuvati u 1 1/2 l vode oko 30 min. (ostatak bundeve narezati na male kockice i ostaviti sa strane)
u vodu dodati jednu ili dve kocke za supu
kuvanu bundevu procediti, propasirati a vodu sačuvati za kuvanje pirinča
na malo maslaca ili ulja, kratko proprziti listove kadulje i čitave čenove belog luka, kada se počne lepo osećati njihov miris treba ih izvaditi napolje
u aromatizirani maslac, iseći crveni luk , dodati pirinač i pržiti par minuta , neprestano mešati
postepeno dolevati vodu u kojoj se kuvala bundeva
i dalje neprestano mešati i kuvati na laganoj vatri dok tekućina ne ispari
pred kraj, kada je pirinač kuvan umešati pire od bundeve , sir i izrezani pršut
kuvati još 5-6 minuta a zatim poklopiti i ostaviti da se svi sastojci lepo ujednače
Ostatak sitno narezanih kockica bundeve, posoliti i pržiti na vrelom ulju zajedno s malo kadulje i čili paprike
Nema komentara:
Objavi komentar
Hvala što ste posetili ovaj blog !