Preliv od čokolade ( 100 gr čokolade za kuvanje,1 kašika kakaa, 1 kašika šećera, kašika margarina, malo vode- otopiti , kratko prkuvati )
Priprema:
zamesiti meko testo i podeliti na 4 jednaka dela
valjkom oblikovati kore ( 30 x 40 cm )
kore peći na papiru za pečenje i obrnutom limu 5-6 min na temperaturi od 190 ¨C stepeni ( paziti da ostanu što svetlije )
Krema :
1/2 l mleka , 5 kašika šećera staviti da prokuva a zatim dodati smesu od brašna (2 dcl mleka, brašno, škrobno brašno, ostatak šećera, vanil šećer, kakao dobro izmešati ) i kuvati nekoliko minuta da se zgusne
u ohlađenu kremu dodati predhodno umućen margarin ili maslac
kremom ravnomerno premazati tri kore a četvrtu preliti glazurom od čokolade
u posudu s očišćenim višnjama dodati 1/2 l vode, 1/2 kg šećera, limuntus , polovinu konzervansa
ostaviti da stoji 24 h a zatim procediti i dobro istisnuti višnje da se ocedi što više soka
još jednom procediti preko guste gaze
u ostatak vode ( 1/2 l ) dodati 1/2 kg šećera, konzervans i sve prokuvati, openiti i kada se malo ohladi dodati u oceđeni sok i sipati u pripremljene staklene boce