4. ožu 2020.

Posni uštipci punjeni ajvarom

Posni uštipci s ajvarom

Posni uštipci s ajvarom
Potrebno je:
  • 300 g brašna....jos koliko je potrebno
  • 2 1/2 dl tople vode
  • 20 g svežeg kvasca
  • kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike ajvara
  • ulje za prženje (oko 3dl )
U posudu izmrviti kvasac, dodati šećer, toplu vodu brašno i po brašnu rasipati kašičicu soli. Umesiti testo da bude meko, glatko a da se ne lepi za ruke (mala napomena; po potrebi dodati brašna ili vode)
Prekriti testo  i ostaviti na toplo mesto. Posle nekih 30 min testo bi se trebalo uzdignuti. Razvući ga valjkom oko 0,5 cm , rezati male kvadrate 4-5 cm.  Svaki kvadrat  još prstima razvući, paziti da ne pukne i kašikom naneti  malo ajvara , preklopiti,  pritisnuti krajeve i  odmah peći u zagrejanom, dubokom ulju. (savet; koristi manju posudu za prženje  kako bi se ulje racionalno iskoristilo)


Posni uštipci s ajvarom

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !