Kalup širine oko 8 cm, dužine oko 25 cm obložiti papirom za pečenje.
Način pripreme:
50 ml soka pomešajte sa šećerom i praškom za puding.
Ostatak soka zakuvajte i u njemu skuvajte puding.
U vruće umešajte margarin i ostavite kremu da se malo ohladi – ali kolač počnite slagati dok je krema još topla.
Kolač slažete od jednog do drugog ruba posude, tj. kekse možete redati ili s lijeva na desno ili obratno, svejedno je.
Visina kolača ovisi o tome kako okrećete kekse; ja sam kekse slagala da kraća strana bude dole, odnosno gore, tj. kekse sam okretala tako da kolač bude visok, može i obrnuto.
Uz jedan rub kalupa stavite oko pola kašike kreme i na nju naslonite oko pola keksa.
Uzmite drugi keks i s jedne strane ga premažite kremom, pa tu stranu naslonite i zalepite na onu polovinu keksa u kalupu - tako svaki keks premažite kremom i tu stranu s kremom naslanjajte ukoso na prethodni keks…
Kad dođete do kraja reda, završite s polovicom keksa, a prostor između te polovice keksa i lima u kojem radite kolač, ispunite kremom.
Po potrebi taj red keksa sa svih strana omažite kremom – ako keksi nisu prekriveni sa svih strana, ali pokupite višak kreme i krenite na slaganje idućeg reda, koji naslonite tik na ovaj složeni red.
Idući red slažite ukoso isto kao i prvi… i tako redom dok potrošite sve sastojke.
Ako želite, kolač možete odozgo premazati kremom i gore složiti još jedan sloj keksa – kad se kolač istrese iz kalupa, «stajati» će na tom sloju keksa.
Kolač ostavite na sobnoj temperaturi dok se krema ohladi, a onda ga stavite u hladnjak da se dobro ohladi.