8. stu 2013.

Blankin kolač


Potrebno je :
  • 3 jaja
  • 3 čaše (200 ml) šećera
  • 3 čaše (200 ml ) brašna
  • 1 čaša (200 ml ) ulja
  • 1 čaša (200 ml ) mlake vode
  • 12 g praška za pecivo ( 1 kesica )
  • 12 g vanil šećera
  • 2 pune, velike kašike kakao praha
  • 50 g čokolade za kuvanje
  •  nekoliko kašika pekmeza  
Priprema :
  • jaja penasto umutiti sa šećerom, dodati ulje i vodu
  •   brašno i prašak za pecivo polagano umešati 
  • smesu podeliti na dva dela;  u jedan dodati vanil šećer a u drugi kakao prah
  • u kalup ( silikonski 30x12 cm ) na sredinu sipati kašiku žute smese, na žutu smesu kašiku smese s kakaom i tako naizmenično - nije potrebno ravnati, smesa se sama razleva
  • peći 30-40 min u rerni na 180 ¨C
  • ohlađeni kolač premazati pekmezom i preliti otopljenom čokoladom







Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala što ste posetili ovaj blog !