24. lip 2013.

KAKAO PITA


Potrebno je :
  • Za kore :
  • 400 gr glatkog brašna
  • 150 gr margarina (ili 100 gr svinjske masti )
  • 100 gr šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika meda
  • mleka po potrebi ( 5-7 kašika)
  • Krema :
  • 7 dcl mleka
  • 5 kašika brašna, 2 kašike škrobnog brašna
  • 200 gr šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 250 gr margarina ili maslaca
  • vanil šećer
  • Preliv od čokolade ( 100 gr čokolade za kuvanje,1 kašika kakaa, 1 kašika šećera, kašika margarina, malo vode- otopiti , kratko prkuvati )
Priprema:
  • zamesiti meko testo i podeliti na 4 jednaka dela
  • valjkom oblikovati kore ( 30 x 40 cm )
  • kore peći na papiru za pečenje i obrnutom limu 5-6 min na temperaturi od 190 ¨C stepeni ( paziti da ostanu što svetlije )
  • Krema :
  • 1/2 l mleka , 5 kašika šećera staviti da prokuva a zatim dodati smesu od brašna (2 dcl mleka,  brašno, škrobno brašno, ostatak šećera, vanil šećer, kakao dobro izmešati ) i kuvati nekoliko minuta da se zgusne
  • u ohlađenu kremu dodati predhodno umućen margarin ili maslac
  • kremom ravnomerno premazati tri kore a četvrtu preliti glazurom od čokolade
                                                            Prijatno !




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...