13. svi 2013.

SARMICE U LISTU VINOVE LOZE


POTREBNO JE :
  • 30-40 mladih, većih listova vinove loze
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • šolja ( 2 dcl ) pirinča
  • 1 glavica luka
  • nekoliko čena belog luka
  • mešavina začina, biber, sitna crvena paprika, ribani đumbir
  • malo sitno nasečene slanine 
  • kiselo mleko
PRIPREMA:
  • pirinač oprati i skuvati do pola a zatim ocediti
  • glavicu luka narezati na kockice, propržiti na malo ulja i dodati mleveno meso
  • meso dinstati 5-10 min i začiniti mešavinom začina, biberom, naribati malo đumbira a na kraju umešati oceđeni pirinač
  • Listove vinove loze brati sa drškama i birati što veće
  • potopiti listove loze u vodu , dodati nekoliko kapi octa i kuvati 5-8 min
  • ocediti ih i odrezati peteljke
  • Umotavati male sarmice, na svaki list stavljati kašičicu ili dve nadeva od mesa i pirinča
  • sarmice stavljati u vatrostalnu ili zemljanu posudu, narezati sitno beli luk , slaninu  i zaliti s dosta vode i poklopiti
  • posudu staviti u rernu i  kuvati približno 1 h na 180 ¨C stepeni ( pogledati i dosipati vodu ako uvri )
  • pred kraj u čaši izmešati kašiku brašna, kašičicu sitne paprike i vrlo malo začina, dodati vodu ( izmešati da ne ostanu grudvice ) i preliti sarmice
  • vratiti posudu u rernu i kuvati još 5-10 min
  • poslužiti uz kiselo mleko
                                                           Prijatno !



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...