11. tra 2013.

SARMA OD KELJA ( POSNA )




POTREBNO JE :
  • srednje veličine ,glavica kelja
  • 400 g oljuštenih krompira
  • 2 mrkve
  • 6 kašika pirinča
  • 1 praziluk, glavica belog luka
  • ulje, sitna crvena paprika, začini
PRIPREMA :
  • glavicu kelja staviti u posudu s dosta vode, posoliti  i kratko obariti , izvaditi iz vode, ocediti i odvojiti listove za sarmu ,  odstraniti zadebljanja korena
  • krompir i mrkvu naribati, dodati naseckan praziluk , pirinač , 1,5 kašiku mešavine začina i biber
  • na svaki list stavljati jednu kašičicu nadeva i umotavati  sarmu
  • sarme poredati u vatrostalnu ili zemljanu posudu, narezati belog luka , zaliti sa dosta vode, poklopiti ili staviti alu foliju i peći u  pećnici na  200 C stepeni 1 h i 30 min
  • pred kraj izvaditi iz pećnice i zaliti sarme s 2 dcl vode pomešane sa 1 kašikom brašna i 1 kašičicom sitne crvene paprike i vrati još malo zapeći

                                                          Prijatno !








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...