16. tra 2013.

KREKERI


POTREBNO JE :
  • Ovo je najmanja osnovna mera koja se prilagođava.
  • 1 šolja ( 2 dcl ) brašna- polovina pšeničnog oštrog brašna a polovina raženog ili brašna sa semenkama
  • 40 ml maslinovog ulja ( može i neko drugo ulje )
  • 7-8 kašika vode
  • mala kašičica soli, i vrlo malo sode bikarbone
  • začini po želji : beli luk u prahu, biber, kyrri,  mediteranski začini, mlevena paprika, susam .......
  • Zamesiti glatko testo, rastanjiti između folije ili papira za pečenje 2-3 mm debljine i rezati male krekere
  • poredati ih na tanjur od mikrotalasne (mikrovalne ) pećnice
  • peći 3-4 min na najačoj temperaturi- proveravati kako se peku i prilagoditi po želji
                                              Prijatno !



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...