10. ožu 2013.

Šnicle u pikantnom sosu od paradajza



        Jednostavan recept koji će vam otkriti novi okus svinjskog mesa. Ako ne volite svinjenitinu, možete na isti način  pripremiti govedinu !

POTREBNO JE :
  • 500 g svinjetine za šnicle
  • 80 g suve slanine
  • glavica crnog luka
  • nekoliko čena belog luka
  • kuvani paradajz ( 40 g )
  • mešavina začina, biber
  • 1 kašika jestivog škroba ili brašna
PRIPREMA .
  • šnicle izlupati , s jedne strane začiniti mešavinom začina  i staviti u brašno a sa druge strane  posipati sitno narezan beli luk
  • u posudi dinstati  na vrućem ulju  sitno narezani crveni luk i narezanu slaninu
  • kada je luk gotov staviti šnicle  prvo  na brašnjavu stranu da se zapeku
  • poredati šnicle  u vatrostalnu posudu, preliti ostatkom masnoće od pečenja, dosipati vode , poklopiti poklopcem ili aluminijskom folijom i staviti u pećnicu 
  • peći na 200 C stepeni  40 min
  • izvaditi iz pećnice,  nasipati paradajz, malo bibera , šećera ; a u čaši s malo vode razmutiti brašno i sve zajedno usipati na šnicle
  • vratiti u pećnicu i peći još 15-20 min

         Poslužiti uz pirinač, krompir ili uz ovaj recept - Stari hleb u kalupu

                                                                          Prijatno !


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...