6. ožu 2013.

SITNI KOLAČI - POLUMESECI


POTREBNO JE :

  • 250 g badema
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 250 g  šećera
  • 5 jaja
  • korica limuna
  • 200 g brašna
  • 2 kašikice praška za pecivo
  • 2 kašikice cimeta
  • 1 kašika kakaa
  • Za preliv :
  • 2 belanca
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 kašiku limunovog soka
  • malo crvene boje za kolače i perlica za ukras
PRIPREMA :

  • bademe preliti vrelom vodom, oguliti, osušiti i samleti
  • penasto umutiti maslac ili margarin i postepeno uz stalno mešanje dodati šećer
  • dodati 3 cela jajeta (jedno po jedno ) 2 žumanceta i limunov sok
  • na kraju dodati brašno s umešanim praškom za pecivo
  • papir za pečenje na pleh
  • trećinu pleha premazati trećinom smese a ostatak smese prepoloviti
  • u jednu polovinu testa umutiti sa cimetom a drugu sa kakaom
  • sa svakim delom testa premazati deo pleha
  • peći u već zagrejanoj pećnici na 180 C stepeni oko 25 do 30 min
  • ostaviti da se ohladi i kalupom vaditi polumesece sa tri varijante okusa ; limun, cimet kakao
  • Ulupati dva belanca u čvrstu penu i mešajući lagano dodati šećer u prahu , boju
  • polumesece premazati ovom glazurom i ukrasiti
  • Napomena : da bi polumeseci duže ostali sveži u kutuju kojoj se čuvaju staviti jednu jabuku
                                                                       Prijatno !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...